We komen uit een periode van onzekerheid, van verplicht thuis zitten, misschien van extra druk omdat je gewoon te veel ballen hoog te houden had. En straks, straks is alles weer back to normal. Maar hoe denk jij nu over jouw normale leven. Is dat eigenlijk wel het leven dat je wilt leven? Want ook toen was er druk, ook toen had je veel ballen hoog te houden. Ook toen had je weinig tijd voor jezelf. Afgelopen periode heeft jou misschien wel een spiegel voor gehouden, een spiegel die jou vroeg: “Waar ben je nou eigenlijk mee bezig?”. Dus wat ga je doen als het back to normal voor jou aanbreekt?

Je blijft leven zoals je dat altijd deed. Ja gaat terug naar jouw prima leventje. Je zet je wekker wel weer om half zeven, hoewel je dat eigenlijk net zo goed niet had kunnen doen aangezien de jongste jou alweer om 6 uur wakker roept met een luidde “MAMA!!!”. Je haast je naar de kinderkamer toe terwijl je ondertussen je teen stoot tegen het pootje van het bed, binnensmonds vloekend loop je door. Ondertussen gaan de radertjes in je hoofd alweer met je aan de haal, vandaag die belangrijke afspraak, wat moet ik aan doen, oh ja niet vergeten om die en die nog te mailen, ik moet wel op tijd op het werk zijn voor mijn teammeeting… En terwijl je de kamer instapt van de jongste zit jouw hartslag alweer tegen de 80. De jongste begint te jengelen. Tja want dat is de enige manier om jouw aandacht te krijgen. Chagrijnig drop je je kiddo bij je man in bed en spring je zelf snel onder de douche. Als je gedoucht hebt en jij je netjes aan wilt kleden hangt de volgende om je heen. Op je witte blouse zit alweer een vlek! Gauw stuur je ze naar beneden en snauwt naar je man dat hij het ontbijt ook wel eens mag regelen. Je kleed je om, de kids hebben ontbeten, kleden zich met een hoop gemopper aan en je krijgt ze de auto in. Hup naar school. Okay, part 1 van de dag heb je overleefd. Het is 8.15 en je kijkt nu al uit naar vanavond, even niks, geen gestress, lekker op de bank met een netflixje… en dat me-time momentje om even lekker te sporten, dat komt later wel.

Okay, je hebt dus dat prima leventje. Prima omdat je dat leuke huis hebt, omdat je je auto hebt, je een okay job hebt. Maar als ik jou vraag is dit ook wat je voor jouw kinderen wilt? Een prima leven? Of wens je voor hun een super duper HAPPY life, waarin ze hun passies en dromen achterna gaan, waarin ze doen waar ze echt blij van worden no mather what. Als dat is wat je voor je kinderen wilt, waarom begin je hier dan niet zelf mee? Jij bent het grootste, meest belangrijke voorbeeld voor jouw kinderen in hun leven. Stel je eens voor wat een mooie inspiratie jij voor hen kunt zijn.. Dat is toch fantastisch!

Klinkt inderdaad tof, maar waar begin ik?! Ik kan toch niet zomaar mijn baan opzeggen en met het gezin een wereldreis gaan maken?! Uhm, nee misschien niet van de één op de andere dag. Maar niks is onmogelijk! Als dat is wat je wilt, als dat is waar je echt super happy van wordt dan kan dat. Misschien niet volgende week, maar over 5 jaar? Maak een plan, kijk wat je ieder dag kunt doen om dichter bij jouw happy life te komen.

En weet je gewoon even niet meer zo goed waar je écht bij van wordt? Weet dat je lang niet de enige bent. Ik wist zelf ook lange tijd niet meer waar ik blij van werd. Maar ik ben op onderzoek gegaan, ik ben het gevoel van blijheid weer gaan herkennen. En elke keer als ik dat gevoel ervaarde was het voor mij een stap dichter bij mijn happy life. Ik weet inmiddels dat ik het goed doe op rust, slow-mornings, af en toe een inspirerende plek opzoeken, diepgaande gesprekken voeren, positiviteit, een goede kop koffie, een ontspannen dochter in huis, gevoel van vrijheid. Deze waarden probeer ik steeds weer in mijn dagen te verwerken. Mijn grote droom is samen met mijn gezin te kunnen reizen waar we maar willen…

Dus, ga jij voor een prima leven of voor een super duper HAPPY life? Wil je graag eens sparren over hoe deze verandering aan te pakken? Laat het me dan weten, ik help je graag verder. Je kan altijd een gratis kennismakingsgesprek bij me inplannen of mij een DM via mijn Instagram sturen.

Lukt het je niet om hier de tijd voor te nemen dan kan mijn Daily MOM Planner je helpen structuur in de dag te brengen. Je maakt de avond van te voren jouw planning voor de volgende dag met hierin de afspraak met jezelf voor een Me-Time momentje en de afspraak wanneer je Quality time met de kids doorbrengt. Download de vrolijke gratis Daily MOM Planner!

Op een relaxter leven waar jij happy van wordt!

Have a lovely day!

Manon