Maak jij tijd voor jezelf? Weet jij wat je nodig hebt om de leukste moeder, vrouw, vriendin, gewoon de leukste versie van jezelf te zijn? We zitten nu met zijn allen thuis “opgesloten”. Voor de één een tijd dat die eindelijk eens aan zichzelf toe komt. Voor de ander een tijd waarin er nog meer ballen in de lucht gehouden moeten worden. Ik gun iedereen dat dit een tijd is van even een stapje minder hard. Even de balans opmaken. Het doorgaan en blijven rennen dat hebben we nu wel lang genoeg gedaan. En wat leverde dat jou op?

Voor mij was het zo dat het doorrennen en doorgaan gewoon was wie ik was. Ik wist niet beter. Hoezo? Is rustiger aan doen echt een optie? Maar wat doe je dan als je rustiger aan doet? Want ik moest natuurlijk wel productief zijn…. Meer sporten? Is dat goed voor je? Gezonder eten? Is dat beter voor jezelf zorgen? Lekker met vriendinnen erop uit? Is dat quality time? Voor mij ging het om balans zoeken. Ik was het type dat niet 2x in de week ging sporten, maar gelijk iedere dag. Niet omdat ik het leuk vond, maar omdat ik vond dat ik dat moest doen.

En daar heb je hem… ik MOEST heel veel. Ik heb een stemmetje in mijn hoofd dat vind dat ik van alles moet… Ik moet er goed uitzien, ik moet fit zijn, ik moet gezond zijn, ik moet een goede baan hebben, ik moet een goede moeder zijn. Maar als ik dan bij mezelf naging, wat is eigenlijk “er goed uit zien”? Betekent dat dat men maatje 36 moet hebben, dat iemand de laatste mode moet volgen? Nee, eigenlijk is dat niet wat ik vind. Ik vind het mooi als iemand straalt, als iemand goed in haar vel zit. En wat die persoon dan draagt, doet er eigenlijk helemaal niet toe (en welke maat al helemaal niet!).

Zo ben ik bij mezelf nagegaan, wat zijn nou eigenlijk allemaal van die “regeltjes” die ik in mijn hoofd heb. Want als ik alle “moetjes” kan veranderen in dingen die ik wil doen, of als ik ze kan schrappen zodat ik meer tijd heb om de dingen te doen die ik wil doen. Dan is dat natuurlijk super tof! Daar word ik blij van, daar wordt mijn omgeving blij van, mooi voor iedereen!

Wil jij ook je leven herinrichten, en de “moetjes” veranderen in dingen waar je blij van wordt? Laat mij je dan helpen. Je kan altijd een gratis kennismakingsgesprek bij me inplannen of mij een DM via mijn Instagram sturen. Wil je gelijk echt aan de slag? Download dan mijn gratis E-book hier.

Op een relaxter leven waar jij blij van wordt!

Have a lovely day!