Nog minder dan een week, dan begint het “normale” leven weer heel langzaam op gang te komen. De kinderen mogen weer naar school of naar de kinderopvang. Voor de ene moeder is dit een verademing, voor de ander toch ook een verdrietig moment.

Mijn werk heeft de afgelopen weken bijna stil gelegen, niet omdat ik niet wilde, maar simpel omdat ik ergens anders nodig was. Mijn kleine meid had me nodig. En wat ben ik blij dat ik zo flexibel kon zijn om haar de tijd en aandacht te geven die zij nodig had. Ging dit iedere dag even makkelijk? NEE!!! Was ik altijd die leuke, energieke, geduldige moeder die ik wil zijn… nee, ook dat niet. Maar ik weet dat ik iedere dag mijn best doe, ik begin de dag met de beste intenties. Intenties die in lijn liggen met wat ik belangrijk vind.

En nu? Nu ben ik moe! Ondanks al het moois dat het ons gebracht heeft, was het ook gewoon f*cking intensief. Een dametje van 3, een veeleisende hond én twee katten tevreden houden is niet makkelijk. Daarbij toch graag willen werken en een huishouden runnen geeft gewoon druk. Gelukkig heb ik een man die dit begrijpt en zoveel als mogelijk helpt. Zo heb ik af en toe toch een momentje om me even op te laden. Maar ondanks dat, ben ik gewoon moe… Het lijkt wel alsof nu dat het einde inzicht is de vermoeidheid steeds meer naar buiten komt.

Ik zie en hoor het ook om me heen, moeders die op zijn, leeggezogen. En in de volgende zin zeggen ze blij te zijn dat straks het “normale” leven weer gaat beginnen. “Kan ik eindelijk weer gewoon werken”, hoor ik ze zeggen. Maar is dat wat we mee willen nemen uit deze periode, dat we weer doorgaan zoals we dat altijd deden? Dat we constant onder druk staan? Dat we ons gaan aanpassen aan externe factoren?

Zondag is het Moederdag, een mooie dag om jouw wensen als moeder met het gezin te bespreken. Waar heb jij behoefte aan? Wat heb jij nodig om de beste versie van jezelf te zijn? Waar wil jij je op focussen komende maanden, waar wil je in groeien, wat maakt jou blij? En hoe kunnen jullie er samen voor zorgen dat je daar de ruimte voor kan nemen? Plan vervolgens deze uitspraken en misschien zelfs wel afspraken ook gelijk in. Het is zo makkelijk jezelf weg te cijferen voor het gezin, maar het gezin draait nog beter als jij lekker in je vel zit.

Afgelopen weken hebben we met zijn allen gebikkeld, moeders in het bijzonder. Jij verdient het om bij te tanken. Om je energie weer op peil te krijgen. Gun jij dit jezelf ook? Ga het gesprek aan thuis, zorg dat je weet wat je het allerliefst zou willen en heb je daar hulp bij nodig? Dan help ik je tijdens een gratis sessie om hier inzicht in te krijgen. Je kan altijd een gratis kennismakingsgesprek bij me inplannen of mij een DM via mijn Instagram sturen.

Vind je het fijn om voor jezelf meer structuur aan te brengen gedurende de dag. Jouw Me-time vast te leggen. Quality time met de kids in te plannen zodat je niet meegezogen wordt in de waan van de dag. Download dan mijn gratis Daily MOM Planner! 

Op een relaxter leven waar jij blij van wordt!

Have a lovely day!

Manon